У Ромнах представник відомого заводу тикав дулі депутатам

06.06.2019

ТОВ «Завод Кобзаренка», що виграло тендер на спилювання аварійних дерев у Ромнах, роботи ще не розпочало. Що заважає — на сесії Роменської міської ради розповів представник організації. Заодно тицьнув дулю під носа обранцям.

ТОВ «Завод Кобзаренка» виграло тендер на спилювання аварійних дерев та обпиловку гілок. Завдання на найближчий час підприємству вже поставили: воно має позбутися небезпечних дерев на міських кладовищах. От тільки виконувати роботи чомусь не поспішають.

Як розповів екс-директор КП «Комбінат комунальних підприємств», а тепер – представник заводу Кобзаренка Олег СТОГНІЙ, міська влада намагається застопорити ці роботи: надає завдання зносити дерева не те що в важкодоступних, а взагалі непід’їзних місцях. «У тендерній документації вказано, що спилювання повинно відбуватися безпосередньо при під’їзді автовишки, вантажної машини й навантажувача, — говорить він. – Та заступник міського голови всілякими шляхами намагається поставити підприємство в незручне становище, щоб воно нібито відмовилося від певної роботи».

Головний «комунальник» міста Євгеній ЛУЗАН зазначив: перелік аварійних дерев на кладовищах міста був складений відповідно до заяв громадян. «Заявки надходили протягом 5 років. У зв’язку з обмеженими можливостями бюджету спилювалася певна кількість дерев, але недостатня для повного вирівнювання ситуації», — розповів посадовець. Говорить, і минулого, і вже цього року були прецеденти, коли після бурі через падіння одного дерева руйнувалися кілька огорож і пам’ятників.

«Було сформовано й надано офіційне завдання переможцеві з переліком робіт», — зазначив Євгеній ЛУЗАН та додав: до того моменту, поки не будуть ліквідовані аварійні дерева на кладовищах, не можна приступати до обпиловки гілок по місту, де небезпека значно менша. Посадовець закликав підприємство приступити до робіт і спиляти хоча б ті дерева, до яких можливо під’їхати технікою, адже всі терміни й так порушені.

Депутат Олег МІРОШНИЧЕНКО наголосив: якщо вже взялися за роботу, треба її виконувати та звернувся до Олега СТОГНІЯ: «Коли Ви були керівником комунального підприємства, не питали, спилювати чи ні. Треба – значить треба. Це зайвий раз доводить, що коли підприємство міське, комунальне – роботи виконуються, а коли воно «зі сторони» — можуть відмовитися». 

Думку колеги підтримала Віра МІРОШНИЧЕНКО: «Ви шукаєте тільки вигідну роботу. Виконуйте те, що вам говорять. На кладовищах треба в першу чергу порядок навести», — звернулася депутатка до Олега СТОГНІЯ. Останній же запевнив: завод буде відповідально виконувати вказівки управління житлово-комунального господарства й випиляє на кладовищі всі дерева, до яких буде під’їзд. Заодно не пропустив можливості вчергове тицьнути смачну дулю депутатам, мовляв раніше «що сказали, те СТОГНІЙ і виконує: правильно, не правильно, десь щось схімічили, а тепер усе буде за законом!».

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: