Жителі Сумщини перекрили дорогу на Охтирку

07.06.2019

Сьогодні жителі села Качанівка Охтирського району перекривали дорогу Охтирка-Зіньків (Полтавська обл.). Односельці мітингували і вимагали від влади відремонтувати автошлях, на якому чи не щодня ламаються автівки.

Близько 20 автомобілів опинилися в заторі, по обидва боки шляху, через перекриття дороги мітингувальниками. Жителі Качанівки своїм протестом намагалися звернути увагу місцевої влади на необхідність негайно відремонтувати дорогу. Адже доїхати на село і кудись з нього виїхати проблемно. Тому блокували проїзд всіх автомобілів, окрім автобусів із дітьми чи тих, кому необхідно було дістатися в аеропорт Харкова.

«Одна поїздка в Охтирку – на чотири тисячі ремонт машини. Немає чим нам їздить. І усі уже автобуси відмовляються їздити, лишилося із восьми автобусів тільки два. Всіх людей вони не в змозі перевезти», – говорить Світлана Кулинич, мешканка села Качанівка.

Проблемою є й те, що люди, яким потрібна невідкладна допомога медиків, чекають її надто довго. А зі здоров’ям такі «жарти» можуть призвести і до летальних наслідків. Тому лишається чекати швидку, або вмовляти таксиста відвезти до найближчої лікарні.

За словами Івана Романюка, начальника Служби автомобільних доріг в Сумській області, аби відремонтувати цю дорогу, держава має внести її у відповідний список. «Щоб ремонтувати дорогу,  Кабмін повинен затвердити перечень об’єктів, на які виділяються кошти і йдуть ремонти. Просто так, якщо хтось там перекриє дорогу, то її одразу не відремонтують, чуда ж не буває. Доріг, які потребують ремонту, дуже багато в Сумській області, їх 90 відсотків», – повідомив Іван Романюк.

А от чи внесена дорога «Охтирка-Зіньків» в цей список, наразі невідомо. Начальник служби у відрядженні, і, не переглянувши необхідні документи, точну інформацію сказати не може. Але жителі не збираються падати духом, а навпаки, 11 червня поїдуть до Верховної Ради зі зверненням допомогти в ремонті дороги. Вже зібрано кілька тисяч підписів.

«Зараз ми організували збір підписів від нашої громади до всіх громад: Чернеччинської, до Чупахівської, до Грунської і до Охтирського району, щоб разом нас підтримали, бо всі по цій дорозі їздять», – говорить Наталія Перетятько, голова Комишанської сільської ради.

Можливо, державна влада почує жителів Сумщини, і дорогу таки відремонтують.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: