Директор ТОВ привласнив 80% коштів, виділених на реконструкцію водогону

07.06.2019

Ямпільським відділом Шосткинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директора товариства з обмеженою відповідальністю, який привласнив понад 220 тис грн бюджетних коштів, виділених на реконструкцію водогону.

У ході слідства, проведеного слідчими Ямпільського відділення поліції за матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області, встановлено, що вказаний директор товариства у 2018 році уклав договір із Воздвиженською сільською радою на виконання робіт по об’єкту: «Реконструкція водогону по вулицях Неплюєва М., В. Сугоняко, Затишна, Вчительська, Макаренка, Зелена та провулку Парковому в с. Воздвиженське Ямпільського району Сумської області».

Після завершення реконструкції, достовірно знаючи, що під час ремонту використано неякісні або не передбачені проектно-кошторисною документацією матеріали, а окремі роботи взагалі не виконані, директор вніс до офіційних документів неправдиві відомості. На підставі вказаних актів виконаних робіт на рахунок товариства було перераховано майже 277 тис грн.

Як повідомив керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи вартість фактично виконаних робіт становить 55 тис грн. Відтак директор товариства привласнив понад 220 тис грн, становить майже 80% від загальної суми.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки КК України.

Довідково: підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: