На Сумщині незаконно перевозили ін’єкції краси

07.06.2019

Під час здійснення митного контролю вагону потягу сполученням «Москва — Одеса» громадянину України запропоновано задекларувати за встановленою формою відомості про товари, валюту та цінності, які він переміщує через кордон. У митній декларації пасажир потягу зазначив, що перевозить дитячі підгузки та миючі побутові засоби.

У ході подальшого контролю встановлено, що чоловік переміщував через кордон засоби для ін’єкційної косметології на суму близько 60 тис. грн, а саме, філлери Stylage M, Neuramis Deep Lidocaine, Redensity Teosyal 2 та Surgiderm 30 xp, які підлягали обов’язковому декларуванню за встановленою формою, так як перевищують норми зазначені в ст. 374 Митного кодексу України.

Таким чином, не зазначивши точні та достовірні відомості у митній декларації, громадянин порушив вимоги статті 257 Митного кодексу України та пункту 2.9 наказу Міністерства фінансів України від 28.05.2012 №614.

З метою встановлення вартості товару та прийняття правового рішення товар вилучено та направлено на експертизу. На правопорушника складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: