На Сумщині держвиконавицю за хабар відсторонили від посади

07.06.2019

Рішенням Охтирського райсуду державного виконавця Тростянецького районного відділу державної виконавчої служби, затриману за вимагання та одержання неправомірної вигоди, відсторонили від займаної посади. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Про це повідомив перший заступник керівника Охтирської місцевої прокуратури Ігор Глущенко.

Нагадаємо, що жінка вимагала від чоловіка, який мав борг із несплати аліментів, неправомірну вигоду. Незважаючи на його бажання погасити всю суму, державний виконавець обіцяла прискорити зняття обмежень на керування транспортним засобом, виїзд за кордон і т. п. тільки після отримання 5 тис. грн.

15 травня в своєму кабінеті держвиконавець отримала обумовлену суму від боржника і запевнила його, що тепер зніме всі обмеження. Зазначений факт був задокументований співробітниками прокуратури, СБУ і поліції.

Довідка: санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: