У Верхній Сироватці зникла штучна трава для футбольного поля

08.06.2019

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови Верхньосироватської ОТГ Андронік Аллахвердян,  сільрада почала службове розслідування щодо нього за фактом зникнення матеріальних цінностей з міні-футбольного майданчика на території місцевої школи.

Нагадаємо, що будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям згідно з умовами тендеру та договору підряду із відділом освіти Верхньосироватської ОТГ було передбачено ще до 20 жовтня минулого року.

Вже минуло півроку, а міні-футбольний майданчик так і не збудовано.

За даними сайту ProZorro, зведення майданчику за 1,3 мільйона гривень проведе фірма «Хом-Сторі», зареєстрована у Верхній Сироватці, по вул. Польовій, 33.

Проектну документацію на побудову майданчика за 55 тисяч гривень сільрада придбала ще в квітні минулого року.

Нагадаємо, мешканці Верхньосироватської ОТГ Сумського району були масово невдоволені фактом придбання джипа для голови сільради. Останню зі скандалом громадою було зміщено з посади, але люди на минулих виборах її обрали знову. Попередній автомобіль голови згорів минулого року за таємничих обставин.

В громаді декілька місяців тривали перипетії з маршрутними перевезеннями з міста Суми до Верхньої Сироватки. Вся громада терпить це знущання, жителів періодично не пускають до автобусів та маршруток, які рухаються через селище до інших населених пунктів. Дійшло навіть до випадків, коли людей принизливо висаджували з маршруток.

Проблема була в тому, що не було прямого автобусного чи маршрутного сполучення між Сумами та Верхньою Сироваткою. Місцева влада від вирішення цієї проблеми усунулась.

До цього часу «притчею на язиці» є і дорога, яка проходить повз сільську раду. Дорога знаходиться в край жахливому стані, не придатному для нормального пересування автомобілем чи навіть велосипедом. Без нецензурної лайки та прокльонів жоден житель Верхньосироватської громади чи гості по ній не можуть проїхати.

Проте замість придбання комунального автобусу чи маршрутки, які б відразу вирішили проблему перевезень або ремонту доріг, місцева влада попіклувалася лише про себе.

Як свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, сільрада придбала за 500 тисяч гривень джип Рено-Дастер, білого кольору.

Автомобіль обладнано бортовим комп’ютером, круїз-контролем, електропідсилювачем керма, датчиком світла, кондиціонером, магнітолою (2 динаміки, MP3, USB, Bluetooth, AUX, управління на кермовій колонці), має передні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира, ESC (система курсової стійкості) + HSA (система допомоги при старті на підйомі), ABS (антиблокувальна система гальм), EBA (система допомоги при екстреному гальмуванні) + EBD (електронна система розподілу гальмівних зусиль), центральним замком та 16″ дисками.

Хоча за даними сайту «Авто-РІА» аналогічний автомобіль коштує 425 тисяч гривень. Погодьтесь, 75 тисяч гривень для села надзвичайно велика сума, яку можна було б скерувати на потреби громади.

Тепер, на відміну від простих жителів Верхньосироватської ОТГ, їх голова комфортно пересувається на джипі з кондиціонером та найновішими системами безпеки, якому навіть роздовбана дорога не перешкода!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: