Сумчанин підняв на вуха Верховну Раду

09.06.2019

Сьогодні в другій половині дня на спецлінію «102» зателефонував житель міста Суми та заявив, що в українському парламенті скоро буде вибух. Коли саме пролунає вибух — не уточнив.

Чоловік стверджував, що він зовсім не «мінер», а лише передає цінну інформацію про підготовку теракту, про яку дізнався від анонімного абонента, який подзвонив йому з невідомого номера.

Незважаючи на вихідний день, поліція і вибухотехніки виїхали в порожню Раду, однак специфіка охорони цієї держустанови не дозволяє проводити там ніяких слідчих дій і навіть огляд місця події без дозволу керівництва Управління держохорони і голови апарату ВРУ.

Оскільки представники УДОУ не пустили в будівлю слідчо-оперативну групу поліції і вибухотехніків і на словах пояснили, що проведуть огляд своїми силами, то і бомбу, власне кажучи, ніхто з поліції не шукав.

За фактом повідомлення про неправдиве замінування ВРУ завели кримінальну справу за ч. 1 ст. 259 КК України — Завідомо неправдиве повідомлення про вибух. 37-річного сумчанина, який телефонував, перевіряють на причетність до цього злочину.

strana.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: