За тиждень на Сумщині потонуло 5 людей

10.06.2019

В період літньої спеки, що встановилась на території області люди шукають прохолоди й порятунку від палючого сонця біля річок та озер. Проте, не всі усвідомили, що такий відпочинок потребує особливої обережності.

Як наслідок, упродовж тижня на водних об’єктах області потонуло 5 людей. Трагічні випадки зафіксовані у Білопільському, Глухівському, Охтирському районах, містах Шостка та Суми. Вік загиблих від 21 до 45 років. Обставини даних надзвичайних подій з’ясовували правоохоронці.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян, для попередження трагедій на водних об’єктах проявіть відповідальність та дотримуйтесь вимог безпеки. Пам’ятайте, що не можна купатися у незнайомих та не обладнаних для цього місцях. Не слід заходити у воду після довгого перебування на сонці, оскільки від різкого перепаду температур може стати зле навіть фізично здоровій людині. Не запливайте занадто далеко від берега та не пірнайте на велику глибину, де вода значно холодніша ніж на поверхні, оскільки людину може схопити судома.

Перебуваючи на водоймах відпочивальникам треба слідкувати один за одним, щоб у екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. В жодному разі не заходити у воду в нетверезому стані та не дозволяти робити це іншим. Особливої уваги потребують діти. Батькам та дорослим треба постійно не випускати їх з поля зору та роз’яснювати малечі про небезпеку на водоймах. І головне, треба добре триматись на воді та змалку навчити цьому дітей, повідомляє Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: