КП «Сумижилкомсервіс» підвищує тарифи

11.06.2019

КП «Сумижилкомсервіс» повідомляє про намір змінити тарифи. Про це йдеться на сайті сумської мерії.

Для КП «Сумижилкомсервіс» діючий тариф на послуги із захоронення твердих побутових та негабаритних відходів встановлено для підприємства рішенням виконавчого комітету від 20 травня 2015 року № 242. Собівартість 1 м3 тоді складала 10,32 гривень.

КП «Сумижилкомсервіс» на сьогоднішній день є єдиним у місті надавачем послуг із захоронення твердих побутових та негабаритних відходів та здійснює цю діяльність з 2008 року відповідно до рішення виконавчого комітету від 1 жовтня 2008 року № 479 «Про визначення підприємства по захороненню твердих побутових та негабаритних відходів на полігоні для складування твердих побутових та негабаритних відходів на території В. Бобрицької сільської ради Краснопільського району (I пусковий комплекс I черга)».

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та рішення виконавчого комітету від 21 травня 2019 року № 286 «Про затвердження форм для розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» встановлення тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами включає розрахунки тарифів за послугами з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів.

Підставою для перегляду тарифу на послугу з захоронення побутових відходів, які були введені в дію 20 травня 2015 року, стало підвищення цін на паливо-мастильні матеріали, запасні частини, комплектуючі та заробітну плату, збільшення орендної плати за землю.

Згідно з даними Державної служби статистики України, ціни на паливно-мастильні матеріали з моменту затвердження виконавчим комітетом діючого тарифу по квітень 2019 року зросли на 43,1%. Збільшення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати із 1214 грн. у 2015 році (закладеного в діючий тимчасовий тариф) до 4173 грн. – з 1 січня 2019 року (збільшення в 3,4 раза). З 20 жовтня 2017 року місячний розмір орендної плати за землю становить 161 842,16 грн., що у 3,5 рази перевищує розмір місячної орендної плати, який сплачувався комунальним підприємством. Рівень відшкодування на даний час складає 84%.

Відповідно до діючого законодавства підприємством сформована собівартість послуги з захоронення побутових відходів та планується встановити новий тариф на послугу з захоронення побутових відходів в складі послуги з поводження з побутовими відходами КП «Сумижилкомсервіс».

У плановому тарифі собівартість надання послуги складає 36,26 грн./м3 або 167,90 грн./т (зростання на 20,16 грн. за 1 м3 або 225,2%).

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб щодо встановлення тарифу на надання послуги з захоронення побутових відходів в складі послуги з поводження з побутовими відходами в такому розмірі надсилати до 17 червня 2019 року включно у письмовій формі та на електронну пошту.

Зауваження та пропозиції надсилати на поштову адресу КП «Сумижилкомсервіс»: 40031, м. Суми, вул. Р. Атаманюка, 49А, або електронну адресу: zhilkomservis@ukr.net.

Тарифи 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: