У Сумах 76 аварійних багатоповерхівок

11.06.2019

Департамент інфраструктури Сумської міськради просить міське керівництво виділити ще на капремонт міського житлофонду в поточному році 19 млн грн. Йдеться про будинки, в яких склалася практично аварійна ситуація з внутрішньобудинковими мережами опалення та гарячого водопостачання і виникали серйозні проблеми під час останнього опалювального сезону.

Комунальники склали список таких проблемних будинків — їх виявилося 76. І сума додаткового фінансування, необхідного на ремонт цих будинків, — 19 млн грн. Департамент просить виділити гроші вже зараз, щоб встигнути провести роботи до початку наступного опалювального сезону. Однак, судячи з ситуації з бюджетом, навряд чи у міста сьогодні є така можливість, і комунальникам, у кращому випадку, доведеться обирати найбільш проблемні будинки з усіх проблемних, щоб максимально зменшити запитувану суму. А це означає, що іншим (а швидше за все — переважній більшості будинків з «проблемного» списку) доведеться обійтися, щонайбільше, поточним ремонтом у виконанні жеків.

Проте найближчим часом планово-бюджетна депутатська комісія міськради розгляне це питання і вирішить, яку суму можна додати в цьому році, і чи можна взагалі.

Нагадаємо, на поточний рік на капремонт житлового фонду в держбюджеті передбачено 27 млн грн.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: