Винесли вирок викрадачам, які посадили таксиста в багажник і вивезли в ліс

13.06.2019

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох сумчан, які позбавили волі таксиста та викрали його авто.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що двоє друзів, одному з яких – 26 років, а іншому 19 років, 29 травня 2018 року приїхали в м. Охтирку, де близько 23.50 год. сіли в таксі та назвали водію адресу. Коли авто заїхало в один із провулків, старший пасажир дістав пістолет та наказав водію зупинитись, вийти з автомобіля та залізти в багажник. Через 5 км поблизу с. Чернетчина зловмисники висадили водія, а самі поїхали в невідомому напрямку.

Таксист відразу звернувся в поліцію. Правоохоронці невідкладно ввели в дію оперативний план «Перехват». За кілька годин працівники групи реагування патрульної поліції помітили за містом розшукувану машину. На законні вимоги правоохоронців зупинитися зловмисники не реагували. Правоохоронці розпочали переслідування. У результаті чого автомобіль на швидкості врізався у стовп. Викрадачів затримали правоохоронці.

«Затримані пояснили, що хотіли лише покататись, авто планували повернути власнику. Свою провину визнали, стверджують, що розкаялись. Суд врахував пом’якшуючі обставини та визнав обох обвинувачених винними в інкримінованих злочинах та засудив їх до 4 років 6 місяців позбавлення волі без конфіскації майна», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

Старший обвинувачувався за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосувати таке насильство, або вчинені організованою групою) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Молодший, окрім вищезазначених статей, відповідав ще й за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: