Екс-мер Сум вважає, що мер Лисенко «лепит горбатого»

13.06.2019

Екс-мер Сум Мінаєв у Фейсбуці прокоментував паніку мера Олександра Лисенка. Мова йде про 74 млн грн, які через перереєстрацію комунальних установ Сумської облради, ініційовану Управлінням коммайна області, перевели в місцеві бюджети районів.

Лисенко бідкається: буду писати і в МВД, в СБУ і в прокуратуру. На його думку, такі дії спричинили гострий дефіцит міського бюджету. Наприклад, мер упевнений, що відсутність фінансування інсуліну міською владою для сумчан – наслідок недоотримання саме 74 мільйонів. Тепер у Сумах немає грошей ні на відновлення доріг, ні на ремонт комунальних підприємств і, взагалі, керівництво коммайна області начебто позбавило громаду міста можливості розвиватися та спрямовувати кошти на забезпечення життєдіяльності Сум.

«На сьогоднішній день міський бюджет вже має недовиконання бюджету майже 20 млн грн. За рік ця цифра становитиме 74-80 млн грн. Щодо наступного року, навіть передавши базу, 50% доходів міська скарбниця втратить. Тож, ми отримаємо втрати цього року і наступного року також, і будемо вимушені на ці 50% від надходжень від ПДФО нічого не планувати в доходах відповідно і у видатках, формуючи бюджет міста на 2020 рік. Більше за все, на жаль, це відобразиться на міських програмах розвитку», – сказала Світлана Липова, директор управління фінансів СМР.

Натомість, екс-мер Сум Геннадій Мінаєв вважає інакше. «74 млн. грн. = 2,3% общего бюджета города Сумы на 2019 год, который Светой Липовой планируется / верстается с +/- 5% погрешности! Впрочем, не только Липовой — по всей Украине так! Прогноз бюджета с точностью +/- 3-4% ВЫСШИЙ ПИЛОТАЖ!!! Все эти песТНи»караул нас грабят и нет денег» называется: «ЛЕПИТЬ ГОРБАТОГО!». Сейчас в бюджет развития [ БР ] переливай из общего бюджета скока хочешь. Хоть ярд, если защищенные статьи профинансированы [ зарплата, энергоносители, медикаменты, питание детей, … ], ну, и, само собой нельзя отрывать от медицинской и образовательной субвенции. Это раньше в БР попадали средства только и исключительно от продажи майна [ приватизация объектов ] и земли. Только это! И ни что другое!».

До слова: міські бюджети отримали чималі кошти за рахунок реформи децентралізації. Обсяг фінансового ресурсу міського бюджету міста на 2019 рік затверджено в сумі 3 135,9 млн грн.

sumynews.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: