Поки в Ромнах борються за право прибирати, місто потопає у смітті

13.06.2019

Санітарна очистка Ромен — завдання «із зірочкою»: доки учасники торгів оскаржують дії один одного, сміттєві контейнери не пустіють.

Укладення договору про надання послуг із прибирання міських вулиць знову відтерміновується. Ше на початку травня ТОВ «Завод Кобзаренка» подало скаргу до Антимонопольного комітету (АМКУ) на дії тендерного комітету роменського управління житлово-комунального господарства. На підприємстві не погодилися з результатами аукціону, переможцем якого визнали КП «Комбінат комунальних підприємств». Хоч конкурент і запропонував виконати роботи дешевше (2 мільйони 400 тисяч гривень проти 2 мільйони 699 тисяч «Кобзаренка»), представники останнього побачили прогалини в тендерній документації «Комбінату».

На час розгляду скарги укладення договору з переможцем було призупинено. 

28 травня АМКУ опублікував рішення, в якому погодився із зауваженнями «Заводу Кобзаренка» та вказав на порушення в тендерній документації «Комбінату».

В управлінні ЖКГ наполягають: рішення щодо визначення переможця – обґрунтоване та законне. «Комбінат комунальних підприємств» РМР має відповідну матеріально-технічну базу для надання послуг з санітарної очистки та прибирання міських територій (та надавало відповідну послугу протягом 4 років)», — зазначають в управлінні та додають: при аналізі рішення органом оскарження було виявлено ряд невідповідностей, допущених з невідомих причин, не враховано низку нормативно-правових актів та об’єктивних обставин.

Наразі УЖКГ націлене подати позовну заяву до Господарського суду міста Києва. Скільки ще вулиці залишатимуться неприбраними, невідомо.

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: