На Сумщині створили ще одну ОТГ

14.06.2019

На сесії Конотопської міської ради було прийнято остаточне рішення про добровільне приєднання Підлипненської сільської територіальної громади до територіальної громади міста обласного значення Конотоп. Підлипненська сільська рада ухвалила подібне рішення раніше, на сесії 30 травня 2019 року

Це означає завершення процедури приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та створення Конотопської міської об’єднаної територіальної громади. Нова ОТГ, до складу якої увійшли місто Конотоп та села Підлипне, Калинівка, Лобківка, стала третьою об’єднаною громадою Сумщини, створеною навколо міста обласного значення. Іншими ОТГ, створеними навколо міст обласного значення нашої області, є Сумська та Шосткинська об’єднані громади.

Після створення Конотопської міської ОТГ в Сумській області працюватиме 32 об’єднані громади, в 4 новостворених ОТГ — Білопільській, Липоводолинській, Річківській та Синівській вибори голів та депутатів призначено на 30 червня 2019 року, а ще 2 громади Сумщини (Путивльська та Тернівська) чекають на призначення перших виборів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: