Напередодні Дня медика у Старосільській амбулаторії пройшла тепла зустріч

16.06.2019

Напередодні професійного свята Дня медика учасниці Національної платформи «Жінки за мир» організували й провели зустріч з медичними працівниками Старосільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини й ветеранами-медиками, які впродовж багатьох років стояли на варті життя і здоров’я своїх односельчан.

Звертаючись із вітанням, співголова Національної платформи «Жінки за мир», представниця ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тамара Іщенко сказала: «Ви представляєте одну із найгуманніших, найшляхетніших професій, потрібних суспільству. Ви зустрічаєте людину при народженні, супроводжуєте протягом усього життя й проводжаєте в останню путь. За вашу сумлінність, відповідальність, відданість покликанню, професійний подвиг жертовності й милосердя, хочу вам низько вклонитися. Прикро, що медична реформа, яку ви пропускаєте через себе, не відповідає її основній меті – доступності й якості медичних послуг. У нелегкий час ви продовжуєте нести свою службу, беручи на себе весь тягар моральних і матеріальних проблем».

Слова великої вдячності прозвучали на адресу ветерана Тетяни Суркової, яка після закінчення Київського медінституту, приїхала за направленням і 31 рік працювала педіатром, головним лікарем, сімейним лікарем. Серед шанованих ветеранів – кращий завідувач аптекою, фармацевт Людмила Єрмоленко. Дуже вдячні односельчани Оксані Сащенко, випускниці Донецького Національного медичного університету, яка з 2017 року очолила колектив Старосільської АЗПСМ, містянка, молода людина, яка не побоялися приїхати працювати до села. Сьогодні це вже заслуговує на повагу.

Не одне покоління учнів, батьків вдячні шкільній медсестрі Валентині Лазаренко, випускниці Воркутинського медичного училища, яка все своє життя наглядала за здоровим розвитком дітей, заклала традиції санітарно-гігієнічного виховання підростаючого покоління.

На зміну ветеранам прийшло молоде покоління – енергійне, завзяте, професійне, практично всі випускники місцевої школи. Як кажуть у народі: «Де народилися, там і пригодилися». Вони своїм відповідальним ставленнямм встигли завоювати авторитет у місцевого населення.

Зустріч була теплою і зворушливою: спогади, вітання, квіти, дитячі посмішки і яскраві концертні номери і слова безмежної вдячності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: