На Сумщині з’явиться нове місце для туристів — «Золотницька сотка»

17.06.2019

Село Залізняк Сумського району сьогодні отримує історично відновлений бренд — квітку цикорію, бо вже давно на цих землях місцеві займалися його вирощуванням. У селі відкриється «Золотницька сотка» — грядка цикорію, яка стане фотозоною для туристів.

У рамках грантових коштів планується закупити 1 промислову сушарку для цикорію, 2 малих сушарки для овочів, інвентар для обробки рослин на грядках, 3 кавомолки, 50 ящиків для зберігання коренів, 1 будиночок для вуличної екобібліотеки, 1 будиночок для вуличної агробібліотеки. Проект планується реалізувати до травня 2020 року.

Проект «Золотницька сотка» поєднує в собі сили підприємців, місцевого самоврядування, активістів села, бібліотеки та спрямований на розвиток села шляхом запровадження вирощування крафтового цикорію для місцевої кав’ярні-бібліотеки.

Силами активістів пройде прибирання у потрібних приміщеннях будинку та території. Оренду земельних ділянок та саме вирощування рослин цикорію планується організувати за підтримки місцевого підприємця, який вирощує овочі. Буде організований продаж місцевого цикорію та напою з нього для мешканців, туристів, виготовлені будиночки для вуличних еко- та агробібліотечок тощо.

Запуск на території будинку місцевої цикорної кав’ярні-бібліотеки стане новою точкою на мапі зеленого туризму Сумщини, упевнені автори ідеї.

agroportal.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: