У Сумах шалені автомобілісти «буянили» під «Мануфактурою»

17.06.2019

Учора ввечері, 16 червня, у Сумах на парковці біля ТРЦ «Мануфактура» автолюбителі-дрифтери влаштували масовий протест. Любителі швидко поганяти і посмалити шини вимагали від влади, аби для них виділили місце під автодром, де б вони могли відриватися по повній. Та справа у тому, що фанати шалених віражів поводять себе надто зухвало, порушуючи громадський порядок, і часом наражають на небезпеку сумчан, що може призвести до трагедій.

Про ситуацію детально розповів на своїй сторінці у Фейсбуці директор ТРЦ Володимир Лободін:

«Пост в стилі SOS, або коли може трапитися ТРАГЕДІЯ і хто буде ВІДПОВІДАТИ тоді… Пост великий!

С початку приношу вибачення представників молоді, що розмовляв емоційно та інколи криком, але коли я один, а Вас 100-200 та кругом рев двигунів авто та музики – тихо розмовляти не виходило!

Приношу вибачення у політиків, що тегну , але на те Ви і політики, щоб вирішувати проблеми.

І так. Протести…. протести…. протести…. У кожного свої….

Сьогодні у вечорі 16.06.19 на парковці ТРЦ Мануфактура протестувало приблизно більше ніж 300 чоловік молоді на 30-40 авто.

Є в Сумах така течія молодіжного двіжу автолюбителів як Smotra Sumy, @Боевая Классика Сумы (може хто то допоможе тегнути плз, когось хто там «старший»), які люблять дріфтувати, ганяти, палити резину на парковках ТРЦ міста, з якими ми вже як 6 років намагаємося якось боротися, оскільки вони своїми діями (хоча цього і не визнають) порушують громадський порядок та безпеку (скільки скарг від людей надходить – просто не порахувати), наражають на ризик пошкодити як своє авто, так і автівки відвідувачів ТРЦ, знищують дорожню розмітку та майно, а найголовніше – ЗАГРОЖУЮТЬ своїми діями БЕЗПЕЦІ ЛЮДЕЙ (див. відео де «копейка» дріфтує)!!! А сьогодні дійшло до АПОГЕЮ:

так ось ця молодь ПРОТЕСТУВАЛА і хотіла, щоб їх почула влада Olexandr Lisenko, Войтенко Володимир, да і Vadim Akperov, ну і Dmytro Zhyvytskyy (тегаю «за компанію» – оскільки ви знаєте цей рух, колись його навіть підтримували) – та надала їм місце де вони могли б займатись автоспортом. Vadim Lisiy, Денис Курбатов – не маєте бажання взяти під свою опіку?, а то талановита молодь пропадає 

Вони стверджують, що навіть їх петицію, щодо створення автодрому, де вони могли б тренуватись – відхилили. Тому вони і зібралися поганяти-подрифтувати по суті, в громадському місці, щоб ЇХ ПОЧУЛИ ТА ПОБАЧИЛИ, але чомусь площа Незалежності їм не підходить, бо там покриття не таке.

Нажаль цілу годину намагався докричатись, що ми їх раді бачити, якщо будуть паркувати свій транспорт на спеціально розмічених місцях та спілкуватись на набережній, або всередині ТРЦ та що їх дії наражають В ПЕРШУ ЧЕРГУ на НЕБЕЗПЕКУ, насамперед, їх самих та багатьох відвідувачів, їх майну, створюючи дискомфорт іншим (але це не має значення – бо дрифтерам тут комфортно).

Також, особисто мені, було прикро чути, що коли я говорив їм, що ми всі хочемо жити в європейському місті та цевілізованній державі, і давайте поважати інших – а у відповідь молодь казала: «Хочемо жити по-європейскі, але не в Україні і не зараз….».   

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: