Жителі Пожні відзначили День села та запросили поважних гостей

17.06.2019

Цьогоріч вперше родинне свято, на яке з’їхалися багато тих, хто народився й виріс у Пожні, що на Великописарівщині, відзначали влітку.

Традиційно у місцевому Будинку культури зібралися чи не всі жителі – від наймолодшого, до найповажнішого. Бо це – привід згадати про життєвий шлях, заспівати душевних пісень, подивитися виступи артистів, нагородити тих, хто своєю працею зробив значний внесок у розвиток Пожні.

Відкрила свято сільський голова Валентина Масалітіна, яка привітала односельців із святом, розповіла про історичне минуле Пожні та про пріоритетні плани на майбутнє. Вона подякувала всім небайдужим, хто працює на благо населеного пункту та допомагає йому.

Запросили на свято місцеві мешканці й свого депутата Олександра Стрельченка – голову обласної організації ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, який не один рік допомагає пожнянцям. За його ініціативи було замінено вікна в клубі та бібліотеці, спільно з керівником фермерського господарства «Світанок» Миколою Надточієм встановлено дитячий ігровий майданчик, а цьогоріч уже виділені кошти на придбання двох мікрофонів у клуб та заміну в закладі вхідних дверей.

Вітаючи мешканців села обласний депутат відзначив працьовитість та згуртованість жителів, завдяки чому і відбувається нинішнє дійство, де поєднані традиції  і сучасність, талант і наполегливість,  а найголовніше гордість за свою малу батьківщину.

«Мені ваш край став рідним і близьким серцю, і я намагаюся всіма силами допомагати, — зазначив Олександр Юрійович у своєму вітальному слові. —  На жаль, в нашій країні сьогодні багато проблем, особливо в сільській місцевості. Найбільш серйозне питання – дороги. Я, як секретар бюджетної комісії, виніс бюджетну пропозицію щодо виділення грошей на капітальний ремонт доріг на Великописарівщині. Але поки ці ініціативи залишаються без відповіді. Утім, не опускаємо рук і будемо добиватися, аби допомогти жителям наших сіл».

Олександр Стрельченко подякував усім, без винятку, мешканцям Пожні за їх внесок у розвиток села, побажав миру, здоров’я, благополуччя, наполегливості у досягненні успіхів  для розвитку і процвітання та відзначив квітами і подарунками окремих жителів населеного пункту.

Святкування для пожнянців продовжилися концертною програмою, розвагами для дітей та виставкою робіт народних умільців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: