У Сумах поки передумали братися за підземний перехід на Харківській

18.06.2019

На Харківській побудували три підземні переходи, але запустили тільки один — в районі повороту на вулиці СКД. Два інших законсервували. Один знаходиться на початку Харківської, інший — перед перехрестям з вулицею Прокоф’єва та проспекту Лушпи.

Про це повідомив сьогодні, 18 червня, на апаратній нараді в мерії начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій Шилов, даючи відповідь на доручення місячної давності про обстеження «законсервованого» підземного пішохідного переходу в районі вулиці Даргомижського і вул. Харківської, і надання пропозицій щодо доцільності його експлуатації.

— Щодо доцільності його експлуатації нічого не можу сказати, — почав він. — Але, зробивши проектно-кошторисну документацію, можемо даний перехід запустити.

— Він там є? — уточнив мер Сум Олександр Лисенко.

— Так є.

— Але тільки ми не знаємо, у якому він стані: затоплений, засипання? ..

— Природно, його потрібно повністю відкривати, і тоді ми побачимо, що там. Документів на нього ніяких не збереглося.

— Ну, якщо розкривати, то потрібно щось робити, а так не справа: розкрити і засипати, — засумнівався мер. — Які ваші пропозиції?

— Тут потрібно принципово прийняти рішення: розкривати його чи ні. Якщо потрібно розкривати, тоді будемо займатися проектно-кошторисною документацією.

— Якщо розкривати, це ще піввулиці розкопати. А у нас ще Даргомижського не доробили. Там якихось 500 метрів, а ми ще одну яму викопаємо … Давайте спочатку її зробимо, а перехід заплануємо на наступний рік. І в наступному році ми обов’язково будемо ремонтувати вул. Харківську.

— Документація по Харківській вже готова, і два тижні тому ми отримали держекспертизу, так що можу оголосити тендер у будь-який момент.

— Давайте не поспішати. Будуть гроші, будемо ремонтувати. Спочатку Даргомижського, тим більше, що вона веде до школи. Ще у нас є така ж жахлива дорога біля садка на Ніжньосироватській і на Пришибі.

dancor.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: