Що змінилося у декларації екс-голови ОДА Миколи Клочка?

18.06.2019

11 червня Микола Клочко подав до НАЗК декларацію про доходи і майно після свого звільнення з посади голови Сумської обласної державної адміністрації.

Згідно із нею, цьогоріч (за 5 місяців) за свою роботу в Сумській ОДА Микола Клочко отримав 269 тисяч зарплати. За весь минулий рік на посаді голови ОДА він заробив майже 328 тисяч.

Крім цього, трохи більше дев’яти тисяч цього року йому заплатили за викладацьку діяльність в Сумському національному аграрному університеті . Плюс цього року Микола Клочко отримав гонорар у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка — 12 тисяч 693 гривні .

Із готівки цьогоріч Микола Клочко задекларував 65 тисяч доларів. Минулого року він показував $245 тисяч. Як відомо із декларації, $180 тисяч пан Клочко цього року комусь подарував. Сума ж гривневих заощаджень не змінилася (260 тис.грн)

На банківських рахунках Клочка, згідно із декларацією, знаходиться більше 45 тисяч гривень ( минулого року більше 160 тисяч), 1138 доларів (було 1141), і 5771 євро (минулого року євро не декларував).

Дружина Миколи Клочка Сніжана цього року за основним місцем роботи (лікарня №5) отримала 15,1 тисячі гривень та більше 20 тисяч за роботу за сумісництвом в наркологічному диспансері. Як підприємець за майже півроку Сніжана Клочко отримала 700 тисяч гривень доходу (за весь минулий рік вона заробила 883 тисячі як підприємець). Крім цього, відповідно до декларації, у дружини екс-губернатора побільшало готівкових заощаджень у євро — із 37 тисяч до 60 тисяч, а гривневої готівки, навпаки, поменшало — із 600 тисяч залишилося 100 тисяч. Також Сніжана Клочко цьогоріч показала 17 тисяч доларів готівки (минулого року заощаджень в американській валюті вона не декларувала). Удвічі за 5 місяців збільшились банківські рахунки дружини Миколи Клочка — із близько 8,5 тисяч гривень до більш ніж 19 тисяч.

Окрім зарплати і заощаджень в майновому стані Миколи Клочка цього року, згідно із декларацією, нічого не змінилося.

http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: