У Конотоп привезуть вживані трамваї з Європи

20.06.2019

Орієнтовно через 5-10 днів у Конотоп привезуть перші два з шести капітально відремонтованих трамваїв, які раніше курсували у містах ЄС, повідомив директор «Конотопського трамвайного управління» Ігор Назаренко.

За словами посадовця, трамваї вже готові до експлуатації, тому курсувати містом почнуть невдовзі після приїзду. Вагони обладнані інформаційними екранами та розетками для підзарядки смартфонів.

«Трамваї не нові, вони були у використанні. Проте у Конотоп вони приїдуть після капітального ремонту, який передбачає оновлення рухомого складу практично на 100%. Це дуже вигідно для міста. Тому що новий трамвай коштує від 17 мільйонів гривень, а ми придбали за 14 мільйонів 220 тисяч аж шість оновлених», — зазначив Ігор Назаренко.

Транспорт має гарантію на обслуговування на пів року від підприємства, яке робило капітальний ремонт. Ще чотири вагони Конотопському трамвайному управлінню мають передати до 31 жовтня.

Наразі двоє працівників «КТУ» перебувають на навчанні в Дніпрі — вони займатимуться ремонтом та обслуговуванням. Водіїв навчатимуть у Конотопі, адже система управління схожа з системою решти міських трамваїв.

https://konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: