На Сумщині за смерть працівника на виробництві відповість майстер

20.06.2019

Шосткинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру майстру цеху деревообробки приватного підприємства, через злочинну недбалість якого загинула людина. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, що спричинило загибель людини) КК України.

Подія сталася в смт Шостка на одному з приватних підприємств. Потерпілий не був офіційно працевлаштованим працівником, проте довгий час працював на підприємстві, періодично виконуючи роботи по завантаженню тирси в контейнер. Того разу, перебуваючи на території цеху з виробництва кронштейнів для європіддонів, 63-річний чоловік під час виконання робіт із завантаження тирси впав у контейнер. Від отриманих травм чоловік загинув.

«Згідно з висновками експертів, технічною причиною, що призвела до нещасного випадку, є незадовільний технічний стан контейнера для тирси і його невідповідність вимогам «Правил охорони праці в деревообробній промисловості», яким встановлено, що «канали потоку деревної маси повинні бути закриті суцільними або гратчастими настилами, кришками. Якщо, згідно з вимогами технологічного процесу, вони повинні бути відкриті, їх необхідно захистити поручнями висотою 1,1 м і суцільними бортами висотою не менше 0,1 м від підлоги», — розповіла заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Ольга Ковальова.

Однак майстер цеху деревообробки, на якого вимогами нормативно-технічних актів покладена відповідальність за безпечну організацію робіт, за безпечну роботу механізмів, контроль за дотриманням співробітниками підприємства правил техніки безпеки і охорони праці, проігнорував такі вимоги.

Якщо вина підозрюваного буде доведена, йому загрожують виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: