Хлопці, які справляли нужду на пам’ятний знак у сквері Небесної Сотні, вирішили «відморозитися» у суді

20.06.2019

20 червня у Зарічному районному суді допитували обвинувачених та переглядали відео доказ у справі про справляння природні потреби на пам’ятний знак у сквері Небесної Сотні.

Перед початком засідання сторони захисту просили себе не знімати. Про те, що було тієї ночі – розповідає один з обвинувачених. Говорить, що на відео не він.

«(Прокурор) Ви підходили до цього каменю?  — (Обвинувачений) Мене тільки працівники поліції поряд провели. До каменю я сам не підходив. – (П)Ви також повідомили, що вам по приїзду до відділу поліції наносили тілесні ушкодження, яких не видно. – (О) Так. Внутрішньою стороною руки.  – (П) Чи зверталися ви до правоохоронних органів? – (О) Ні, не звертався. – (П) Чому? – (О) Тому, що в мене не було доказів. Як я міг це довести?  — (П) На цьому відео ви зображені? – (О)Ні».

Після перерви продовжили слухати іншого обвинуваченого. Обидва юнаки свою вину заперечують.

«(П)Відео, яке ми сьогодні досліджували – зняте на ваш мобільний телефон? —  (О) Не можу дати відповідь на це питання. Я не знаю. —  (П) А ви на ньому були зображені? – (О) Ну як ви бачили з відео. Ні. – (П) Голос ваш там присутній? – (О) Голос я не можу розібрати. Чи мій це голос, чи не мій». 

«Враховуючи повідомлену інформацію, характер показань, яке надали обвинувачення, суд вважає за необхідне – зобов’язати прокурора надати на судове засідання речові докази – мобільний телефон. Оскільки підлягає більш ретельному дослідженню», – суддя Олексій Сибільов.

Наступне судове засідання призначили на 11 ранку 14-го серпня. Тоді оглядатимуть   мобільний телефон на який, за версією слідства було відзняте відео.

Нагадаємо, 29 червня минулого року близько 2-ї  ночі наряд патрульної поліції помітив у сквері Небесної Сотні юнаків, які справляли природні потреби на пам’ятний знак. Цей процес фільмували на мобільний телефон. Під час затримання юнаки намагались позбутися гаджета. Затримані виявилися  випускниками сумських навчальних закладів. По суті справу розглядають з листопада минулого року. Якщо вину юнаків доведуть, їм загрожуватиме обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: