У Сумах університетська клініка отримала першу акредитаційну категорію

21.06.2019

18 червня в Університетській клініці Сумського державного університету працювала експертна група на чолі з головою Головної акредитаційної комісії МОЗ України. Фахівці оцінювали систему управління закладом, роботу з прав та безпеки пацієнтів, медико-інформаційну діяльність, метрологічне забезпечення лабораторного та діагностичного обладнання (комп’ютерного томографа, приладів для ультразвукового дослідження, лабораторне оснащення) тощо. У підсумку, рішенням акредитаційної комісії Університетській клініці СумДУ було присвоєно першу акредитаційну категорію.

Перша акредитаційна категорія дає можливість працівникам УК здійснювати медичну практику, в тому числі проводити професійні медичні огляди для працівників різних категорій; брати участь у клінічних дослідженнях та залучати кафедри Медичного інституту СумДУ до здійснення наукових проектів на базі клініки; отримувати контракти на медично-профілактичні послуги зі страховими компаніями та Національною службою здоров’я України; розширювати перелік медичних послуг для населення.

Університетська клініка СумДУ протягом двох років виконувала активну підготовчу роботу щодо проведення експертної оцінки відповідності закладу стандартам державної акредитації.

Державна акредитація медичного закладу — це офіційне визнання статусу лікувального закладу про наявність і підтвердження умов для надання певного рівня медико-санітарної допомоги із гарантією високої якості професійної діяльності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: