На Сумщині чоловік зламав шийні хребці після невдалого пірнання в річку

21.06.2019

У спеку Ігор Плехов, житель с. Соснівка Глухівського району, разом з друзями вирушив купатися на річку в с. Сваркове. І як водиться, вирішив попірнати. Але в результаті невдалого занурення вдарився головою об дно. Чоловік зламав два шийні хребці (4 і 5), пошкодив спинний мозок. 16 червня в тяжкому стані він був доставлений в реанімацію Глухівської центральної лікарні. Про це в телефонній розмові повідомила кореспондентам Глухів.INFO подруга Ігоря.

Перелом шийних хребців — найнебезпечніша травма, адже спинний мозок, що проходить в спинномозковому каналі на цьому рівні, відповідає за рухові і чутливі функції всього тіла (в тому числі і за дихальні рухи грудної клітки) та всіх кінцівок. У шийному відділі знаходяться судиноруховий центри — ділянки мозку, що відповідають за подачу команди до нижчого органам, завдяки яким відбуваються процеси дихання, на необхідному рівні утримується артеріальний тиск і працює серце.

Подібні травми часто не сумісні з життям, але Ігорю пощастило, він залишився живий. Кожен день проведений в реанімації — це боротьба за виживання.

Але лікування вимагає значних матеріальних витрат. Тому рідні і друзі Ігоря просять небайдужих людей про допомогу.

https://hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: