У маршрутках на Київ та Харків порушують режим праці й відпочинку водіїв

21.06.2019

Начальник обласного управління інфраструктури Володимир ДУДЧЕНКО під час наради з питань забезпечення безпеки пасажирських перевезень повідомив перевізникам, що управлінням Укртрансбезпеки у Сумській області з 5 червня по 5 липня проводиться комплекс заходів «Автобус-2019», спрямований на контроль за забезпеченням перевізниками вимог законодавства в частині безпеки пасажирів під час дорожнього руху. Про перші підсумки роботи управління в цьому напрямку розповів заступник начальника відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті В’ячеслав ГЕТУН.

«Нашими інспекторами щодня здійснюються рейдові перевірки, у тому числі й нерегулярних перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами «Суми-Київ» та «Суми-Харків, – говорив він. – Основним порушенням перевізників є порушення режиму праці та відпочинку водіїв. Також є і перевізники, які не оформлюють взагалі документи на перевезення пасажирів. Саме з цими та іншими порушеннями ми і працюємо і звертаємо увагу на них правоохоронних органів».

За словами В’ячеслава Гетуна, всього за 5 місяців 2019 року управлінням Укртрансбезпеки в Сумській області було перевірено 2608 автобусів, виявлено 908 порушень, складено 837 актів, застосовано штрафних санкцій на суму понад 345 тисяч гривень.

Перевізники під час наради підкреслили, що вони також не задоволені явищем так званих нерегулярних перевезень, які здійснюються до Києва та Харкова. І вимагають хоча б або перевести ці перевезення в законне русло, або додати важелів впливу Управлінню Укртрансбезпеки, щоб вони могли подолати це явище. А для цього необхідно звернутися зі спільним листом в Міністерство інфраструктури України.

Нагадаємо, сьогодні на трасі Суми-Київ маршрутка з пасажирами з’їхала в кювет.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: