У Сумах голови ОСББ проти титульного списку капітальних ремонтів будинків, підписаного мером

22.06.2019

Чому титульний список на капітальні ремонти житлових будинків ОСББ мером Сум Олександром Лисенком підписаний, при тому що депутатською комісією житлово-комунального господарства — не затверджений, бо до нього були зауваження? З таким питанням до міського голови вчора прийшли три десятки голів ОСББ. Мера на місці не було – звернулися до його заступника Олександра Журби. Вони вимагали  включити до титульного списку капітального ремонту будинки, які не ремонтувалися.

«Дайте доручення департаменту, щоб він терміново зробив титульний список, і подав його на планово-бюджетну комісію. Я з вами розмовляв позавчора після розмови з Олександром Миколайовичем. Олександр Миколайович дав вам доручення по телефону при мені – зробити титульний список. Ви підписали титульний список той, який не підписаний Гробовой, тому що він не затверджений», — говорить член Національної ради з питань ОСББ при Кабінеті Міністрів Роман Гученко.

Заступник мера Олександр Журба пообіцяв розібратися з цим питанням у понеділок – 24 червня:

«Моє бачення буде по результату нашої наради з Департаментом. – А зараз? – А зараз я вам нічого не скажу. Ми розберемося зараз з Департаментом. У мене просто зараз часу немає, у мене зв’язок з НКРЄКП».

Після зустрічі з посадовцем люди написали звернення до міського голови зі своїми вимогами.

«Прозорість в титульних списках і рівноправний розподіл коштів серед ОСББ. Розгляньте питання, щоб одноразово виділялися гроші для новостворених ОСББ, і тим, кому не виділялися кошти взагалі. Для того, щоб можна було провести перший капітальний ремонт в межах виділених коштів», — розповів голова ОСББ «Супруна 22» Максим Сапицький.

Нагадаю, 6 червня постійна комісія з питань житлово-комунального господарства Сумської міськради затвердила титульний список на капітальний ремонт житлових будинків, які створили ОСББ. З 41 адреси, що пропонувались раніше – члени комісії залишили 15, через те, що по іншим адресам у попередні роки виконувались ремонтні роботи. Перед затвердженням цього списку члени комісії рекомендували Департаменту інфраструктури Сумської міськради його доопрацювати.

У списку, який підписав міський голова Олександр Лисенко 23 будинки, з кошторисом на 2 мільйони 910 тисяч гривень. За словами заступника мера Олександра Журби, всього на капітальні ремонти будинків у цьому році запланували близько 20 мільйонів гривень з міського бюджету.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: