Заступник мера Сум потрапив під кримінал через гомосексуальний пост у соцмережі

23.06.2019

Мова йде про заступника мера Сум Максима Галицького. Нагадаємо, вчора він публічно запропонував саджати гомосексуалістів у концтабори, про що написав у Фейсбуці, додавши чорно-біле фото ув’язнених у Саксенгаузені.

Уже сьогодні прокуратура Сумської області відкрила за фактом подібних висловлювань кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК України — умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями. Про це повідомила прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко.

«Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці у фейсбук висловив своє бачення щодо цієї події, зокрема зауважив, що хотів би бачити таких осіб у концтаборах. За фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено 23 червня 2019 року за ч. 1 ст. 161 КК України — умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями. Слідство доручено ГУ НП в Сумській області», — написала у Фейсбуці Наталя Науменко.

Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй…

Опубліковано Наталею Науменко Неділя, 23 червня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: