У мерії відповіли, чому обрізають дерева на пляжі «Студяга»

25.06.2019

24 червня отримала відповідь міської влади електронна петиція «Зупитинити вирубку дерев на центральному (студентському) пляжі». Автор звернення Людмила Котельникова висловила занепокоєння щодо вирубки дерев і просила мерію «остановить руку дровосека».

«Ваша електронна петиція щодо припинення робіт зі зрізування зелених насаджень на території пляжу «Студентський» в міському парку ім. І.М. Кожедуба розглянута в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.

Повідомляємо, що з метою попередження надзвичайних ситуацій, належного і безпечного утримання території цього пляжу та у зв’язку з запланованим проведенням робіт по його благоустрою і облаштуванню, департаментом інфраструктури міста СМР було прийняте рішення стосовно обрізування та омолоджування зелених насаджень цього об’єкту.

Зазначаємо, що тополі пляжу «Студентський», як і багато інших аналогічних дерев нашого міста досягли вікової межі, мали враження омелою та грибками, ознаки засихання основних скелетних гілок і вершин. Їх стан міг завдати шкоди здоров’ю відпочиваючих та знищити роздягальні, лавочки, електромережі і інші споруди.

Крім того, інформуємо Вас, що під омолодженими деревами створюються сприятливі умови для садіння нових зелених насаджень, ці дерева продовжують більш активно розвиватись, абсорбувати кисень і не завдавати при цьому ніякої шкоди», — ідеться у відповіді, оприлюдненій на сайті петицій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: