Верховний суд визнав законним штраф за нелегалів, які робили сумські євродвори

26.06.2019

Верховним судом України було розглянуто позов ФОП до Управління Держпраці у Сумській області про визнання протиправними та скасування постанови і припису Управління за касаційною скаргою ФОП на рішення Сумського окружного адміністративного суду та постанову Другого апеляційного адміністративного суду. Судом вищої інстанції винесено рішення залишити касаційну скаргу ФОП без задоволення. Постанова суду набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною та оскарженню не підлягає. Тож, пройшовши три судові інстанції, підприємець, з рештою, вимушений буде сплатити штраф за використання праці 12 працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.

Порушення роботодавцем вимог трудового законодавства були встановлені у ході інспекційного відвідування у травні 2018 року. У цей час працівники ФОП виконували роботи по проведенню капітального ремонту прибудинкових територій у місті Суми. А саме: підготовка площі, вкладання тротуарної плитки, розкидання щебеню, установка бордюр, вирівнювання землі за допомогою відповідної техніки тощо.

Не погоджуючись із Постановою Управління Держпраці у Сумській області про накладення штрафної санкції за використання неоформленої праці, мова йде про суму штрафу 1 340 280 грн., ФОП двічі подавав позов до суду про визнання її протиправною. А саме, підприємець звертався до Сумського окружного адміністративного суду та Другого апеляційного адміністративного суду. Не отримав задовільне рішення, подав касаційну скаргу до Верховного суду, посилаючись на порушення судом Кодексу адміністративного судочинства України, а також безпідставність проведення Управлінням Держпраці у Сумській області заходу державного контролю в частині виявлення неоформленої праці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: