У Ромнах через відсутність донорів закрили центр служби крові

27.06.2019

Обладнання вивезли, двері зачинили на замок: Центр служби крові з високими стандартами якості працював у Ромнах лише рік.

У вересні 2017 року жителів Роменщини приємно здивувала звістка про відкриття Центру крові на бульварі Московському. Він нічим не поступався Сумському обласному центру крові, запевняли організатори. Тоді заінтриговані мешканці міста та району масово приїздили здати плазму та бодай якось допомогти хворим. Тим паче спочатку за «пролиту кров» донорам платили у двократному розмірі: за 650 мілілітрів плазми – 245 гривень, за 750 мілілітрів – 283 гривні, за 800 мілілітрів – 302 гривні. Працівники багатьох державних установ улаштовували цілі акції й колективами приходили здавати кров безкоштовно.

Та згодом ряди добровольців поріділи. «Люди просто перестали приходити здавати кров», — розповіла координатор донорського руху у ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» Олена Геренко. Тому утримувати відділення більше не було сенсу.

Ніякі наради, заохочення та реклами не допомагали, тому, за словами пані Олени, обладнання вивезли, а двері зачинили на замок. Уже рік заклад не працює.

«Новий погляд Роменщини»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: