Справу вчительки, яка організувала поїздку дітей за кордон, розглядатиме інший суд

28.06.2019

Обвинувальний акт стосовно учительки, яка організовувала поїздку дітей за кордон, під час якої загинув 12-річний хлопчик, направлено до Сумського апеляційного суду для визначення підсудності. Жінку обвинувачено у неналежному виконанні обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього (ч. 2 ст. 137 КК України).

25 червня 2019 року, в підготовчому судовому засіданні, клопотання про направлення справи до Сумського апеляційного суду для визначення підсудності заявив захисник обвинуваченої. Вислухавши думку учасників судового провадження, суд вважав, що клопотання захисника підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з обвинувального акту, в ньому відсутні будь-які відомості про те, що злочин було вчинено в межах територіальної юрисдикції Зарічного районного суду м. Суми. У той же час в обвинувальному акті зазначено, що вчинення злочину пов’язано з перебуванням жінки на посаді вчителя Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів.

В ході підготовчого судового засідання з’ясовано, що вказане кримінальне провадження не підсудне Зарічному районному суду м. Суми, оскільки місцем вчинення злочину у даному провадженні є смт Велика Писарівка Сумськоїх області, а отже, згідно ст. 32 КПК України, вказане провадження підсудне Великописарівському районному суду Сумської області.

Нагадуємо, аварія сталась 13 травня 2018 року близько 7 години ранку в Брестській області (Білорусь). Одна з автівок, в якій їхали сумські школярі, в’їхала у навантажувач, що рухався у попутному напрямку. Хлопчик 12 років загинув від отриманих травм.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: