На Сумщині ліквідовують наслідки негоди

02.07.2019

У результаті злив і шквального вітру 1-2 липня відбулися тимчасові аварійні знеструмлення в північній та західній частинах Сумської області. Станом на ранок 2 липня знеструмленими були 73 населені пункти (4 повітряні лінії 35 кВ та 30 повітряних ліній 10 кВ). Найбільше постраждали від негоди Шосткинський, Ямпільський, Середино-Будський, а також частково Конотопський, Кролевецький, Роменський і Глухівський райони. Основна причина знеструмлень – обрив ліній електропередачі через падіння гілок і дерев навіть поза охоронними зонами.

Фахівці ПАТ »Сумиобленерго» працюють над тим, щоб ліквідувати наслідки негоди. Станом на 12:00 2 липня енергетики відновили електропостачання 20 населених пунктів у Сумській області. Знеструмленими поки що залишаються 53 населені пункти (2 повітряні лінії 35 кВ та 22 повітряні лінії 10 кВ).

@Просимо з розумінням поставитися до ситуації та нагадуємо: якщо ви стали свідком пошкодження електрообладнання або ж побачили обірваний провід – одразу ж телефонуйте до кол-центру ПАТ »Сумиобленерго»: 0 (800) 300 – 247. Лінія безкоштовна для споживачів і працює цілодобово! Не наближайтеся до обірваного проводу ближче, ніж на 8 м, адже він може бути під напругою. Помітьте місце аварії підручними предметами (гілками, пакетами, камінням), щоб інші люди не потрапили під дію електричного струму», — повідомляє прес-служба ПАТ «Сумиобленерго».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: