На Сумщині відкрито два кримінальні провадження, пов’язані з виборчим процесом

02.07.2019

У Сумах до поліції надійшло вже півсотні повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Про це сьогодні, 2 липня, під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУНП в Сумській області Олег Григоров.

З початком передвитборчої агітації до органів поліції надійшло 50 повідомлень від громадян, 41 із них – стосовно незаконної агітації, 1 – можливого підкупу виборців, 8 – стосовно інших порушень.

Наразі відкрито 2 кримінальні провадження, пов’язані з виборчим процесом. За словами Олега Григорова, одне  з них стосується використання так званих «двійників» (використання символіки політичної партії), інше – за фактом нападу на кандидата в народні депутати Артема Семеніхіна, яке кваліфіковано як замах на вбивство. По обох провадженнях ведеться досудове слідство. Для підтримання публічного порядку на час виборів буде задіяно 2700 чоловік особового складу поліції.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області Андрій Каракуц зазначив, що на цей час складено два адміністративні матеріали, обоє стосуються агітації без вихідних даних.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: