В. о. губернатора незадоволена роботою Укртрансбезпеки

02.07.2019

Під час апаратної наради т. в. о. голови Сумської ОДА Ірина Купрейчик заявила, що чекає більш відповідального ставлення з боку Укртрансбезпеки в питанні контролю за вантажними перевезеннями.

Начальник управління Укртрансбезпеки в Сумській області Ігор Шевель доповів: за перше півріччя цього року виявлено 144 факти перевезення вантажу з перевищенням вагових і габаритних параметрів без відповідного дозволу, виписано санкцій на суму 30445 євро.

Ірина Купрейчик звернула увагу, що 144 виявлених факту за півріччя — це мала частина всіх порушень, тому контроль за ваговими перевезеннями вимагає посилення і більш відповідального ставлення з боку Укртрансбезпеки. Вона зазначила, що це питання вимагає також більш ретельного втручання правоохоронних органів і запропонувала провести на цьому тижні розширену нараду за участю всіх відповідальних за контроль на дорогах сторін.

Довідка: у даний час законодавством та іншими нормативними правовими актами передбачена відповідальність за перевезення вантажів більш дозволених нормативів, нараховується плата за проїзд автодорогами, яка розраховується за відповідною формулою, визначеною в постанові Кабміну. Але, за словами працівників Укртрансбезпеки, контроль ускладнюється тим, що перевізники знаходять об’їзні шляхи поза встановленими вагових комплексів, тому є пропозиції щодо притягнення до контролю громадськості, керівників ОТГ, всіх дорожніх служб.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: