Фотофакт: на Сумщині в’їзний знак до райцентру виглядає жалюгідно

03.07.2019

В’їзний знак першим потрапляє в очі при в’їзді в районний центр Ямпіль, але зараз він виглядає зовсім непривабливо.

Конструкція з цегли та бетонних стовпів була встановлена на цьому місці ще за радянських часів. Над нею височіть ніким не затверджений герб населеного пункту, який містить зображення заводського шестигранника, колоска та ялинки. Це, знову ж таки, дань радянській історії населеного пункту, адже зараз в економіці селища єдиний механічний завод та сільськогосподарські підприємства відіграють далеко не провідну роль. Єдиним досі актуальним символом на гербі залишилась ялинка – символ хвойних лісів, які останніми десятиліття вирубують настільки масово, що вже зовсім скоро і ялинку доведеться прибирати з селищної геральдики.

Дерев’яні, але оббиті оцинкованим залізом, букви «Ямпіль» в 2014 році хтось пофарбував в жовто-сині кольори українського прапору. Але зараз без ремонту вони навряд чи комусь навіюють патріотичні почуття. Так само, як і непрацюючий ліхтар, який причепили прямо на знак в момент, коли біля нього влаштовували контрольно – пропускний пункт. Військове положення скасували ще взимку, вагончик та захисні конструкції прибрали, а ліхтар прибрати полінились. Мабуть, щиро вважаючи, що він лише прикрашає знак.

Це все призвело до того, що конструкція, якою колись дійсно міг пишатись Ямпіль зараз виглядає просто жалюгідно.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: