Поранений АТОвець із Сумщини потребує допомоги

03.07.2019

25-річному старшому лейтенанту Владиславові ТКАЧЕНКУ волонтери збирають кошти на складну операцію.

На фото — 25-літній молодший офіцер Владислав ТКАЧЕНКО, родом із маленького селища Липова Долина, одного з райцентрів Сумської області. Він — випускник Сумського кадетського корпусу, а потому Львівської академії Сухопутних військ.

«На фронті я вже дослужився до старшого лейтенанта, — із гордістю за обраний фах говорить Влад. — Воював у складі 58-ї Сумської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Гетьмана Івана Виговського, у батальйоні конотопського формування. Аби не контузія, служив би й далі, боронив нашу рідну землю…».

Під час обстрілу «старлей» отримав важку контузію, забій обох ніг. Саме вона стала причиною його нинішніх бід. За приписами військових ескулапів, хлопцеві треба терміново зробити реконструктивно-відновлювальне протезування ОБОХ НІГ із застосуванням біотехнологій. Інакше — некроз… Почати планують із лівої ноги, бо вона найпроблемніша. Якщо операція пройде вдало, усе приживеться й загоїться, візьмуться й за праву ногу.

«Які плани на життя? Звісно, повернутися в армію, — щиро й по-хлоп’ячи затято відповідає на наше питання Влад Ткаченко. — Хай не в стройову, не в діючу, а все ж — у структуру Збройних Сил України. Бо військова служба — моя стихія й мрія з дитинства. А ще переконаний: навіть після таких складних хірургічних втручань я залишусь корисним рідній армії та Українській Державі. Головне — «дух, що тіло рве до бою». Тим більше прикладів, коли хлопці-ампутанти, колишні важкопоранені служать у війську, наразі не бракує. Не я перший… От побачите: так і буде, я — впертий!».

Двохетапне реконструктивно-відновлювальне протезування ЛІВОЇ НОГИ із застосуванням біотехнологій обійдеться пацієнтові в 352 тисячі гривень. Сто тисяч — завдяки волонтерам і небайдужим людям-жертвувателям — вже зібрано. Залишилось зібрати 250 тисяч.

Багато хто в рідному селищі хлопця вже відгукнувся на заклик про допомогу й перерахував на Владову картку посильну суму. Але що таке Липова Долина? І скільки в ній жителів? Закликаємо доєднатися до доброї справи усіх українців, допомогти молодому воякові повернутися до повноцінного життя.

Номер банківської картки, на яку ви можете перерахувати посильну для вас суму грошей: ПриватБанк 5168 7427 2506 1117, отримувач Владислав Сергійович ТКАЧЕНКО.

rama.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: