Хлібзавод на Сумщині працював із порушеннями, що загрожували життю людей

03.07.2019

Державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області проведено плановий захід державного нагляду (контролю) ТОВ «Лебединський хлібозавод», під час якого виявлені порушення, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей: борошно зберігається з порушенням температурних режимів; харчові продукти не захищені від павутиння, іржі, пилу, комах та щурів; в усіх цехах стеля вкрита павутинням та брудом; поверхні обладнання вкриті іржею та на момент перевірки не надано особові медичні книжки працівників. За результатами заходу був виданий припис про усунення виявлених порушень та застосовані штрафні санкції.

З метою перевірки стану виконання припису щодо усунення порушень вимог законодавства проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) ТОВ «Лебединський хлібозавод», за результатами якого оператором ринку відмовлено в допуску державних інспекторів з підстав не передбачених законом, а саме: небажання керівника ТОВ «Лебединський хлібозавод» О. Марченка допускати державних інспекторів до здійснення заходів державного контролю, у зв’язку з тим, що не усунув у повній мірі порушення вимог законодавства, які зазначені в приписі, що виданий за результатами проведення планового заходу та не бажає, щоб інспектори заходили на підприємство.

У ході розгляду справи ТОВ «Лебединський хлібозавод» притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат – 41730,00 грн. Не погодившись із даною постановою, ТОВ «Лебединський хлібозавод» звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови про накладення штрафу.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області був підготовлений обґрунтований відзив на адміністративний позов ТОВ «Лебединський хлібозавод». Під час розгляду даної справи в суді доведено правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій у зв’язку з чим рішенням Сумського окружного адміністративного суду відмовлено в задоволенні позовних вимог ТОВ «Лебединський хлібозавод», а постанова про застосування штрафних санкцій в розмірі 41730,00 грн була визнана законною.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: