Директорка школи назвала своє звільнення політичною помстою

03.07.2019

Як ми повідомляли, міська влада Глухова озвучила намір звільнити за аморальну поведінку директорку ЗОШ №2 Аллу Рябуху. Це вже втретє за останні два роки. Попередні рази вона поновилась через суд.

Так як не кожного дня в Глухові звільняють директорів шкіл з таким формулюванням, журналісти зустрілися з Аллою Рябухою, щоб із перших вуст дізнатися, який саме аморальний проступок за версією мерії вона скоїла. Як повідомляється в офіційному попередженні, директорка «публічно зневажила посадових осіб, вживала ненормативну лексику, вчиняла дії, які несумісні зі статутом педагога та керівника навчального закладу».

Станом на сьогодні вона директор школи. Коли 19 червня новопризначений начальник відділу освіти Алла Матосова підписала попередження про її звільнення, пані Рябуха була на лікарняному, який плавно перейшов у щорічну відпустку.

– Мене мер Мішель руками своєї «фантастичної команди» хоче звільнити за пунктом третім статті 41 КЗпП України «Вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи». Це чергова дурня, все шито білими нитками. Чергове свавілля міського голови Мішеля Терещенка та секретаря міської ради Олени Демішевої або ж особиста помста вічного радника мера Руслана Павленка. Вони творять беззаконня, сподіваючись, що їм минеться. Ні, не минеться. Заявляю відверто і чесно: мене звільняють виключно за політичними мотивами, розправляються як з депутатом міської ради, яка до них в опозиції, – коментує Алла Рябуха.

Вона підкреслює, що начальник відділу освіти Алла Матосова абсолютно несамостійна як управлінець. Нею керує Павленко, який практично не вилазить з її кабінету. У документах, які завірені Матосовою, купа граматичних помилок, які навряд чи змогла б допустити вчитель української мови. Хто їх готує? Нинішній начальник відділу освіти зайняла посаду звільненої «за невідповідність» Людмили Васянович, яка мала сміливість публічно заявити, що відмовилася звільняти Рябуху і ще кількох інших директорів шкіл.

Що стосується «аморалки», то суть у наступному.

– У той день, коли проходили збори громадян у міській раді, я мала вихідний, перебувала не в школі! Ані батьки, ані діти ніяких претензій до мене ніколи не мали. Власне, це був спонтанний мітинг протесту проти незаконного призначення на посаду головного лікаря Анатолія Кіяшка. Як депутат я мала бути з людьми, підтримати їх, намагатися протистояти нахабному беззаконню. Пам’ятаєте, двох лікарів навіть не допустили до конкурсу? Від такого хамського порушення закону, такого явного протягування свого кандидата люди збурились! На засіданні я не матюкалася, нікого не ображала. Коли обговорювали долю лікарні та ділові якості Кіяшка, проти якого протестувало усе місто і навіть позвільнялися хірурги, не мовчала. Наприклад, запитала, чи він коли-небудь брав хабарі. Голос у мене вчительський, добре поставлений, можливо, їм не сподобалася інтонація чи незручне питання, – розповідає А. Рябуха.

Директорка не розуміє, хто і яким чином визначав поняття «аморального проступку», адже ні комісій, ні службового розслідування не проводили.

– Хто мене судить? Павленко, який убив дитину? Він написав скаргу, за якою Матосова мене вирішила звільнити. Ще раз підкреслюю: це маячня. Нічого спільного з моральністю ці всі приспішники мера Мішеля не мають, бо виконують незаконні вказівки керівництва. Так, я їм стала поперек горла своєю принциповістю, критикою, непоступливістю. Як депутат буду і надалі говорити тільки правду про кричущі порушення, непрофесіоналізм, відсутність таланту керувати містом. Що ми бачимо останні роки: гноблення незгодних, звільнення опозиціонерів. Міська рада перетворилась на караючий орган. Вони ладні наплювати на закон, аби лиш насолити мені. Прекрасно знають, що знову поновлюсь, але прагнуть хоч хвилинку насолодитись своєю бридкою помстою.

Алла Рябуха подала заяву до прокуратури, де розпочалося досудове розслідування за ч.І ст.172 КК України про незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів начальником відділу освіти Аллою Матосовою. Керівниця впевнена, що вдасться розставити усі точки над «і», як і минулого разу, коли вона виграла суд через незаконне звільнення цією ж політичною командою.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: