На Сумщині голову РДА викрили на хабарі у 65 тисяч гривень

03.07.2019

Оперативниками Управління захисту економіки в Сумській області, слідчими обласної поліції за процесуального керівництва Військової прокуратури Сумського гарнізону було задокументовано корупційну схему, яку організував голова однієї з РДА. За вирішення питань щодо погодження проектної документації на виділення у приватну власність земельних ділянок на території ввіреного йому району вимагав з місцевих мешканців неправомірну вигоду. Також було встановлено, що до злочинної діяльності посадовець залучив посередника — колишнього начальника районного відділу Держгеокадастру.

Під час процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання та отримання останніми 65 тисяч гривень хабара за вирішення земельного питання, а саме передачу у приватну власність земельної ділянки з числа земель рекреаційного призначення.

Сьогодні, 3 липня, правоохоронці затримали посередника під час одержання двох тисяч доларів США хабара. Напередодні, оперативниками задокументовано факт отримання посередником першої частини неправомірної вигоди в сумі 12 тисяч гривень, які громадянин перерахував на його особистий картковий рахунок. Загалом очільник РДА через посередника отримав 65 тисяч гривень.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, посередника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: