У Сумах аптеку оштрафували за неправильну рекламу

03.07.2019

Під час здійснення  контролю дотримання законодавства про рекламу встановлено, що у вітрині аптеки «МЕД-СЕРВІС» (ТОВ «МЕД-СЕРВІС ХАРКІВ») розміщено рекламу, що порушує вимоги ч. 5 ст. 8 Закону України «Про рекламу», а саме реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару.

За результатами розгляду справи прийнято рішення про застосування до ТОВ «МЕД-СЕРВІС ХАРКІВ» штрафних санкцій у розмірі 5083,00 грн. Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області підготовлено та направлено адміністративний позов до Дніпропетровського окружного адміністративного суду щодо стягнення застосованих, але не сплачених штрафних санкцій. Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду підтверджено законність та обґрунтованість позовних вимог та стягнуто із суб’єкта господарювання застосовані штрафні санкції. Не погодившись з даним судовим, рішенням ТОВ «МЕД-СЕРВІС ХАРКІВ» подало апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду.

Врешті було доведено правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим постановою Третього апеляційного адміністративного суду в задоволенні апеляційної скарги ТОВ «МЕД-СЕРВІС ХАРКІВ» було відмовлено, в тому числі в частині стягнення судових витрат у розмірі 7643,00 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: