У Сумах розпочалися змагання серед кінологів

04.07.2019

10 кінологічних пар з військових частин Східного територіального об’єднання зібралися, щоб довести свою першість на базі Сумського батальйону. У змаганнях беруть участь 5 команд з 4 областей, а також представники Національної поліції і державної кримінально-виконавчої служби, які виступають поза конкурсом. Змагання триватимуть з 3 по 5 липня.

Склад кожної команди невеликий – два кінологи і два службових собаки, але на них величезна відповідальність – захистити честь частини і вибороти право представити територіальне об’єднання на змагання в масштабах Національної гвардії України. «Такі заходи на базі Сумського батальйону ми проводимо вже не в перше. Тут ми маємо оптимальні умови для відпрацювання всіх елементів, передбачених правилами проведення змагань. Їх головна мета – це підвищення професійної майстерності кінологів і натренованості службових собак», – зазначив головний суддя змагань підполковник Роман Башовий.

Під час першого дня кінологи разом зі своїми собаками долали смугу перешкод та пройшли загальний курс дресирування. Собаки мали виконувати не лише голосові команди, а й за допомогою жестів.

Старший солдат Дмитро Кириченко зі Слобожанської бригади, в лавах кінологів Нацгвардії майже рік, нещодавно повернувся із золочівського навчального центру НГУ. В таких змаганнях участь бере вперше, але має за плечима певний досвід спортивних змагань. За результатами першого дня своїм виступом в цілому задоволений, хоча і були помилки на яких дещо втратили час. Зі своїм собакою Ірбісом вони отримали 145 балів з 200 можливих.

Наступного дня на учасників змагань чекають комплекс вправ спеціальної підготовки, який включає: пошук гільз, слідову роботу, вибірку речі, вибірку людини службовим собакою. В фіналі гвардійці зі своїми вихованцями будуть затримувати умовного правопорушника, після чого суддівська колегія визначить переможців в командному заліку і в особистій першості.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: