Сморід у Конотопі: місцева влада та екологи прокоментували ситуацію

04.07.2019

Все більше людей скаржаться на різкий сморід у Конотопі — пишуть у соцмережах, залишають повідомлення на «гарячу лінію» міської ради. З’явились перші коментарі від міської влади, а також від екологічної служби.

Нагадаємо, що перші скарги на поганий запах  надсилали на минулих вихідних. Активісти вже шукали його джерело — подібний сморід виявили біля озер-відстійників, розташованих поблизу Попівки.

Як відреагувала на сморід міська влада

3 липня в приміщенні райдержадміністрації відбулась нарада за участі представників районної та міської влади, перевіряючих організацій, секретаря Попівської сільради та підприємства «Попівський експериментальний завод». Повідомлення про це з’явилось на Фейсбук-сторінці міської ради.

Пишуть, що запах невизначеного походження поширюється на території міста й району впродовж вже близько двох тижнів. «Учасники наради визначилися зі шляхами виявлення джерела забруднення повітря та прийняли рішення щодо термінового вжиття заходів з усунення причин неприємного запаху», — йдеться у повідомленні.

Керуюча справами Конотопської міської ради Любов Дубовик в коментарі телеканалу «Кон-такт» зазначила, що направили листа до Держпродспоживслужби з проханням виявити та припинити розповсюдження неприємного запаху. Вже надійшла відповідь: направили запит до обласної лабораторії, яка зробить аналіз та встановить джерело розповсюдження. Запит до підприємства у Попівці, яке називають ймовірним джерелом забруднення, також направили. До цього часу, за словами посадовиці, можна лише припускати, що саме забруднює повітря.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Мусієнко додав, що джерело неприємного запаху у місті шукали з перших днів, але в межах міста нічого не знайшли. Перевіряли очисні споруди, каналізаційні станції, водойми.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: