У Шостці звільняють першого заступника прокурора

05.07.2019

Прокурор Сумської області Віталій Матвійчук звернувся до Ради прокурорів з поданням про встановлення підстав для звільнення першого заступника керівника Шосткинської місцевої прокуратури Павла Моісеєнка з адміністративної посади у зв’язку із неналежним виконанням посадових обов’язків.

Учора Рада прокурорів розглянула це подання і встановила підставу, передбачену п.3 ч. 1 ст. 41 ЗУ «Про прокуратуру». Цю інформацію підтвердила прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко.

За її словами, таким чином прокурор отримав право звільнити пана Моісеєнка з посади. При цьому Наталя Науменко зауважила, що йдеться лише про звільнення з адміністративної посади – тобто керівної, а не про звільнення з органів прокуратури.

Нагадаємо: 26 квітня у Павла Моісеєнка УСБУ в Сумській області провело обшуки, за результатом яких був арештован автомобіль родича прокурора і вилучена техніка із його службового кабінету. Обшуки проводились в рамках кримінального провадження за фактом розголошення державної таємниці. Сам Павло Моісеєнко вважає, що СБУшники порушили його права і незаконно затримали. Днями через суд він зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження на співробітників УСБУ Сумщини.

http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: