Незаконну споруду на пр. Лушпи не змогли демонтувати

05.07.2019

За минулий тиждень багато сумчан, включаючи екс-мера Сум Геннадія Мінаєва, зацікавилися дивною спорудою, яка зводиться на зупинці по проспекту М. Лушпи в обласному центрі. Це явно не капітальна будова, а МАФ — але ж у місті діє мораторій на встановлення МАФів. Виходить, спорудження будується незаконно?

Як повідомив мер Сум Олександр Лисенко, це дійсно незаконне спорудження, причому на нього якимось чином уже зареєстроване право власності. Міські служби вже приступили до його демонтажу, оскільки спорудження охоронялося, їм довелося навіть викликати поліцію.

В УПП Сумської області підтвердили, що такий виклик цієї ночі дійсно був. Оскільки власник споруди сидів усередині неї з групою підтримки, поліцію викликали для запобігання порушень громадського порядку. Однак відкритого конфлікту не сталося. Власник споруди показав наявні у нього документи, представники міськради продемонстрували свої, у результаті до демонтажу справа не дійшла.

У чому ж суть проблеми з цією спорудою? Про це розповів керівник департаменту ресурсних платежів міськради Юрій Клименко.

Як з’ясувалося, ще в 2017 році якесь Лебединське комунальне підприємство невідомим і незрозумілим чином зареєструвало у місцевого нотаріуса право власності на п’ять (!) капітальних споруд на сумських зупинках, включаючи і п-т М. Лушпи. При цьому самих будов на цих зупинках не було і немає — що є недвозначним підтвердженням незаконності наявних у власників документів. І ось два роки по тому вони почали зводити на місці неіснуючих будівель МАФи, на які їм ніхто дозволу не давав. Мовляв, за документами у нас тут є спорудження, не заважайте його будувати. Ці МАФи і намагалися демонтувати співробітники департаменту. Тепер питанням, що робити з самозагарбниками, належить займатися правовому управлінню міськради.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: