На Сумщині покупцям втюхують сало з мухами

08.07.2019

Пані Тетяна звернулася із листом до глухівської газети «Неделя», у якому звернула увагу на антисанітарію, що влітку спостерігається у м’ясному павільйоні на міському ринку.

«Глухів – моє рідно місто. Кожного літа сюди приїжджаю до батьків у відпустку. Традиційно, чомусь саме тут люблю з’їсти шматочок сальця з домашнім огірком. Можливо, це смак дитинства.

От на минулому тижні з’явилось таке бажання, і ми з мамою пішли до м’ясного павільйону, того, що поряд з молочним. Уже було близько 12.00. Спека стояла неймовірна. Сала було предостатньо. Продавці наперебій один перед одним пропонували шматки, при цьому на наших очах відганяли великих мух, які сиділи і на м’ясі, і на салі. Я була шокована. Зробила зауваження: це антисанітарія, так не повинно бути! На що почула: «А що ви хотіли? Літо ж!»

Я все розумію, але так не має бути. Це неповага до покупця. Мало того, що продукція лежить півдня при температурі +30 без холодильника, так її навіть не спромоглися накрити марлею, щоб мухи не відкладали яйця.

Звичайно, після цього випадку мені різко перехотілось сала і, мабуть, надовго. Купляти ми його не стали. Але не в тому питання. Хтось же купує. І невідомо, яку інфекцію можна підхопити від сала з мухами», — наголошує жінка.

Однак ця проблема існує не тільки у Глухові, а й в інших районах  Сумщини: люди ризикують купити неякісні продукти, у той час як контроль за дотриманням санітарних норм на ринках недостатній.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: