Сумська мерія відповіла на петицію про «косяки» комунальників

08.07.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція «Планування і проведення заміни старих магістралей коммунікацій (водопостачання, каналізації, тощо) разом з капітальними ремонтами вулиць», яку зареєстрував сумчанин Володимир Шевченко. Автор звернення наголошував, зокрема, на тому, що у Сумах як тільки-но замінять асфальтне покриття, прориває трубопроводи, і потім ремонтники знімають новий шар, а також запропонував штрафувати відповідальних чиновників за відсутність плануванні і контролю за роботами.

«3 електронної петиції вбачається, шо мешканці бажають під час проведення капітальних ремонтів доріг у разі проходження під ними інженерних мереж, проводити інспекцію/випробування даних мереж відповідними службами.

Інформуємо, що перш ніж приступити до виконання робіт з капітального ремонту вулиць, виконавець погоджує дані роботи з операторами інженерних мереж (КП «Міськводоканал», ТОВ «Сумитеплоенерго»), які в свою чергу, у разі необхідності, проводять заміну аварійних ділянок.

Щодо відновлення дорожнього покриття після виконання аварійних робіт та накладання штрафів у разі недотримання вищезазначених вимог повідомляємо, що з метою врегулювання питання відповідальності суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері благоустрою управлінням «Інспекція з благоустрою мета Суми» Сумської міської ради здійснюються контроль за відновленням об’єктів благоустрою після виконання аварійних, земляних та/або ремонтних робіт шляхом проведення обстеження територій та об’єктів міста Суми. У разі недотримання підприємствами, установами, організаціями законодавства управління має право складати акти, попередження, протоколи про адміністративні правопорушення відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності», — ідеться у відповіді, оприлюднені на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: