У Сумах завершилося голосування за громадські проекти. Які перемогли?

09.07.2019

У Сумах завершилося голосування за громадські проекти. Серед 72-х сумчани визначили лідерів – ідеї, які здобули найбільшу кількість позитивних відгуків. Таких троє: серед локальних проектів і три проекти – загальноміські.

О третій дня у кабінеті мерії узагальнюють інформацію. Оператори вносять дані паперового голосування до електронної системи «Громадський проект».

Цьогоріч, розповів секретар координаційної ради Андрій Моша, заяв від сумчан із підтримкою тієї чи іншої ідеї прийняли рекордну кількість: понад 19 тисяч. Майже дві тисячі з них – паперових і близько тридцяти тисяч – електронних анкет.

«Уперше один з проектів отримав більше трьох тисяч голосів. Це – проект №54 «Комфортна зона відпочинку на р. Псел, для дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю». Станом на ранок це було більше 3600 голосів. І вже сьогодні до цього проекту, до цієї категорії проектів з трьома тисячами голосів приєднався проект №62 «Спортивний простір «Єдність нації». Думаю, ще, можливо, новий проект також . Це, як рекорд, тому що попередні рази у нас проекти набирали максимум 1670-1680 голосів», – розповідає секретар координаційної ради з питань громадського бюджету м. Суми Андрій Моша.

Віцталій Кацов разом зі своєю командою три роки подають громадські проекти. Щоразу – у числі переможців. Цьогоріч пропонують «Стадіон «Єдність нації».

«Наш проект унікальний тим, що, по-перше, тут кілька років тому був пустир, був бруд, не було навіть пішохідних доріжок. Зараз бачите, яка тут краса. Справжній центр спортивний. На цьому місці, де ми зараз перебуваємо, хочемо зробити баскетбольний майданчик. За мною, за кілька метрів, – душові для спортсменів. Унікальний він ще тим, що ми хочемо поставити тренажери для дітей-інвалідів», – говорить автор проекту №70 Віталій Кацов.

Стадіон – один зі локальних проектів. Він – частина загальноміського з такою ж назвою, що опинився на другій сходинці. Також серед переможців у загальноміських ідеях проект «Територія сильних» – він посів третє місце за кількістю голосів сумчан.

«Для того, щоб можна було влітку, не виходячи з пляжу, займатися спортом, щоб це були професійні вуличні тренажери, щоб це була кемпінгова зона для дітей окремо, окремо – дитячий майданчик, футбольне, волейбольне поле», – говорить співавторка проекту №58 Марина Єрка.

Перше місце у цій категорії проектів здобула «Комфортна зона відпочинку на р. Псел, для дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю. Це – єдиний проект у категорії «Соціальний захист».

Остаточні результати голосування оголосять за три тижні, сказав Андрій Моша. Усі проекти мають бути реалізовані о кінця цього року. Нині на них дають 10 млн грн.

Щодо локальних проектів, трійка лідерів має такий вигляд: перше місце — стадіон «Єдність нації», про який ми розвідали, друге — місце для дозвілля дітей та занять спортом «Щасливе дитинство», третє — Спортивний майданчик «Атом-воркаут». Голосування тривало з 10 червня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: