Мерія Сум дала чергову відписку на комунальну петицію

09.07.2019

Отримала відповідь міської влади на онлайн-петицію «Планування і проведення заміни старих магістралей коммунікацій (водопостачання, каналізації, тощо) разом з капітальними ремонтами вулиць».

«Пропоную ввести обов’язкове планування заміни старих магістралей водопостачання, каналізації, тощо разом з капітальними ремонтами асфальтового покриття вулиць.

Як показує практика, після заміни асфальтового покриття — прориває трубопроводи, закладені десятки років тому. Ремонтні бригади вимушені знімати новій асфальт для проведення ремонтів. Все це веде до прискореного руйнування відремонтованих шляхопроводів, що збільшує навантаження на бюджет міста.

Додатково, у випадках, коли комунікації (водопостачання, каналізації, тощо) були замінені до капітального або поточного ремонту дорожнього покриття зобов’язати відповідні служби провести інспекцію (випробування, тощо) своїх комунікацій і видати заключення про їх стан, на основі якого дорожні служби могли б звертатися до суду в разі пошкодження нових (щойно відремонтованих) доріг в разі пориву (прориву) трубопроводів, що належать цим службам (водопостачання, каналізації, тощо).

Виходячи з вищевикладеного, пропоную також ввести персональні штрафи керівникам служб (відповідальність перед громадою містаа, в розмірах, що суттєво перевищують їх річний заробіток), що не провели такого планування і інспекції, та як наслідок отримали руйнування підконтрольних ним трубопроводів та інших комунікацій (магістралей) після ремонту доріг», — писав автор петиції Шевченко Володимир Володимирович.

Відповідь на електронну петицію:

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Планування і проведення заміни старих магістралей комунікацій (водопостачання, каналізацій тощо) разом з капітальними ремонтами вулиць», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1641), повідомляємо наступне.

3 електронної петиції вбачається, шо мешканці бажають під час проведення капітальних ремонтів доріг у разі проходження під ними інженерних мереж, проводити інспекцію/випробування даних мереж відповідними службами.

Інформуємо, що перш ніж приступити до виконання робіт з капітального ремонту вулиць, виконавець погоджує дані роботи з операторами інженерних мереж (КП «Міськводоканал», ТОВ «Сумитеплоенерго»), які в свою чергу, у разі необхідності, проводять заміну аварійних ділянок.

Щодо відновлення дорожнього покриття після виконання аварійних робіт та накладання штрафів у разі недотримання вищезазначених вимог повідомляємо, що з метою врегулювання питання відповідальності суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері благоустрою управлінням «Інспекція з благоустрою м. Суми» Сумської міської ради здійснюються контроль за відновленням об’єктів благоустрою після виконання аварійних, земляних та/або ремонтних робіт шляхом проведення обстеження територій та об’єктів міста Суми. У разі недотримання підприємствами, установами, організаціями законодавства управління має право складати акти, попередження, протоколи про адміністративні правопорушення відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: