Екологи перевірили на заводі каналізаційний запах

09.07.2019

Обласні екологи побували на ДП “Попівський експериментальний завод”, що на Конотопщині. Основна мета візиту – контроль за виконанням підприємством раніше виданого припису щодо усунення недоліків, які були виявленні на заводі під час перевірки в січні поточного року.

У процесі здійснення державного нагляду фахівцями екологічної інспекції виявлено витікання барди впродовж труби, що йде від заводу до бардовідстоювачів. Ними взяті проби грунту для дослідження шляхом інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей речовин, що містяться у відібраних пробах. Про результати досліджень буде повідомлено.

Наразі обласна Державна екологічна інспекція очікує на погодження від Міністерства екології та природних ресурсів України на проведення повноцінної позапланової перевірки ДП «Попівський експериментальний завод».

Як повідомлялось раніше, екологічна інспекція направила запит на перевірку до Міністерства на підставі звернень жителів м. Конотоп щодо забруднення атмосферного повітря (запах каналізаційних стоків) ймовірно внаслідок діяльності ДП «Попівський експериментальний завод».

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: